Presentatie mogelijkheden

De mogelijkheden zijn constant in beweging, uitbreiding van mogelijkheden, nieuwe producten of verbeteringen op bestaande producten zorgen daarvoor. Maar ook onverwachte combinaties van bestaande mogelijkheden kunnen een toevoeging zijn om een presentatie te laten opvallen. 

Basis fotografie

Met behulp van meerdere professionele fullframe camera's wordt een opdracht uitgevoerd. Voorzien van  voor de opdracht relevante lenzen in de hoogst mogelijke kwaliteit. Zodat scherp ook echt scherp is, en vertekening niet aanwezig is. Onzichtbaar ondersteund door het gebruik van meerdere daglichtflitsers, waarbij de lichtkleur is afgestemd op het buitenlicht van het seizoen.  Wat rust geeft in het opgeleverde beeldmateriaal. Laat de potentiële koper of huurder nu net daar naar op zoek zijn... Licht, rust en veiligheid. 

360 graden fotografie in HDR

Inmiddels is 360 graden fotografie, zoals in Google Streetview, niet meer weg te denken in vastgoedpresentaties. Niet alleen op sites als Funda, maar zeker ook in previews op Facebook worden deze goed weergegeven. Om de kijker zowel een indruk van het interieur als een blik door de ramen te geven maak ik gebruik van HDR techniek. Hiervoor worden 3 gelijke, maar verschillend belichte, foto's apart bewerkt en over elkaar gelegd. Daardoor zijn er geen over- of onderbelichte delen in een foto aanwezig. Worden ramen geen felwitte vlekken en zijn plaatsen verder van het raam verwijderd gewoon zichtbaar. 

Hoogtefotografie met hoogtestatief

Op de meeste locaties is het niet toegestaan om te vliegen met een drone. Terwijl er behoefte is aan hoogtefotografie om een presentatie meer te laten opvallen of iets te verduidelijken. Hier wordt dan vaak gebruik gemaakt van een hoogtestatief, dat tot 7 meter hoogte uitgeschoven kan worden. Op dit statief wordt dezelfde professionele apparatuur geplaatst als die gebruikt wordt in de basisfotografie. Er wordt dus géén mindere kwaliteit foto opgeleverd door gebruik van bijvoorbeeld een compact camera. 

360 graden hoogtefotografie

Door beide vormen van fotografie (360 graden HDR fotografie en hoogtefotografie vanaf statief)  te combineren ontstaat een ruim overzicht van bv een uitzicht, de unieke ligging van een object enz. Ook zeer bruikbaar voor het aanbieden van bouwpercelen. 

Video

Veel woningen worden naast de fotografie ook gefilmd. Vooral om een betere ranking op Funda te krijgen ten opzichte van andere woningen.  Er wordt gefilmd met een camera in 4K kwaliteit welke na  uitvoerige bewerking wordt omgezet naar een MP4 bestand. Toch wordt er eerst gefilmd in 4K omdat er dan meer  mogelijkheden zijn in de bewerking. De gebruikte camera is voorzien van een gimbal welke over drie assen 60 x per seconde gecorrigeerd wordt om onverwachte bewegingen van het beeld tegengaat. 

Avondfotografie

Een appartement met mooi uitzicht over een stadscentrum, of juist een vrijstaande woning met opvallende tuinverlichting of een verlichtingsplan. Maar ook een pand waar het licht door alle ramen naar buiten straalt en de bewoners verwelkomt. Vaak een mooie toevoeging in de presentatie. 

Uitzicht fotografie

De presentatie van een appartement kan eenvoudig versterkt worden. Door niet alleen een foto van het uitzicht te maken maar ook lokaal bekende plaatsen in het beeld met tekst te benoemen. Hierbij worden brede overzichtsfoto's van het totale uitzicht afgewisseld met details zoals hierbij geplaatst. 

Drone fotografie

Slechts zeer beperkt mogelijk door de regelgeving. Daarnaast sterk weersafhankelijk, bij teveel wind heeft het geen enkele zin om een drone de lucht in te sturen. Maar soms geeft het net dat 'extra' aan een serie.